Фігурні сири "Паста Філата"

Шлях до збільшення прибутковості виробництва


Сотні сирів у магазинах та на ринках спокушають та привертають увагу покупців. Їхні форми та розмір, смак і текстура різноманітні – від величних до екстраординарних. І все ж таки найбільше погляд затримується на фігурних сирах – Плетінки, Косички, Локшина, Палички, Кульки, Кукурудза та інші в копченому та некопченому видах, з різними приправами або без них. Ця різноманітність свідчить про мистецтво наших майстринь- і майстрів-сироробів. Тому покупцеві досить складно встояти, не спробувавши це чудо сироваріння.


В Україні, як і раніше, основу асортименту сичужних сирів займають тверді пресовані сири: Голландський, Російський, Пошехонський, Костромський та подібні до них. Через величезну пропозицію вони потрапляють у "дешевий сегмент" ринку. Крім цього, використовувана сиропридатна сировина, тобто більш дорожча, призводить до високої собівартості традиційних сирів, а тривалі терміни дозрівання – до повільного обороту капіталу. Найчастіше рентабельність цієї продукції близька до нуля.

Компанія ЕКО КОМ готова запропонувати українським сироварним заводам шлях до збільшення прибутковості виробництва. Ми пропонуємо виробляти сири, які будуть затребувані покупцями, будуть збільшувати свою частку на ринку, будуть економічно вигідні у виробництві, невибагливі до якості сировини та технологічного процесу. Ми пропонуємо освоїти виробництво фігурних сирів ПАСТА ФІЛАТА.













Що ж дасть організація виробництва фігурних сирів ПАСТА ФІЛАТА


- використання несиропридатної сировини. Технологія дозволяє застосовувати молоко з підвищеною кислотністю (до 25оТ) та бакобсіменінням (до 2 млн КУО/мл);

- практично необмежений асортимент. Зараз на українському ринку пропонуються здебільшого Косічка, Чечіл, Палички та Спагетті у копченому та некопченому видах. Але це лише мала частина можливого асортименту. Наші фахівці допоможуть вам освоїти виробництво таких сирів як: Качіокавало, Праволоне, Скаморца, Хапкі, Халумі, Шулел, Джедел, Кукурудза та багато інших;

- відсутність терміну дозрівання. Це прискорить оборотність капіталу та заощадить холодоенергію для дозрівання;

- відсутність солільних басейнів. Економія часу для посолки та енергоресурсів для підготовки та підтримання розсолу;

- тривалі терміни зберігання. Мінімальні терміни зберігання – 2 місяці;

- збільшення виходу готового продукту. Усі фігурні сири (крім копчених) виробляються напівтвердими або напівм'якими (волога від 48 до 52%). Це значно зменшує собівартість товару. Приблизно з 10 л суміші виходить 1 кг сиру. Традиційні сири виходять приблизно з 12 л суміші. Водночас кілограм, наприклад, Російського чи Голландського сиру коштує зараз у середньому на 5% дешевше, ніж фігурних сирів;

- фігурні сири "під пиво". Французи споконвіку ставилися до сиру з вином, як до єдиного цілого. Подібна тенденція спостерігається зараз і в Україні, але до копченого фігурного сиру з пивом. Справді, що може бути краще за кухоль свіжого пива у поєднанні з копченим фігурним сиром? Тому і фігурні сири під пиво постійно збільшують свою частку на ринку. Крім цього, технологічно дуже складно виробляти ці сири на одному заводі у великій кількості (наприклад, більше 2 т на день). Це призводить до високої відпускної ціни через обмежену їхню пропозицію і відповідно до високої рентабельності. Рентабельність Російського чи Голландського сиру – 11%, копчених Паличок – до 28%, а копченої Косички з локшини – 45%. Мало того, у літній сезон попит традиційних сирів через сезонність молока зменшується, а для сирів "під пиво" збільшується, тому що влітку всі п'ють пиво;

- сири для піци: Піццайола, Мікі, Моцарелла та ін. задовольнять цілорічну потребу піцерій та ресторанів.

Таким чином, організація виробництва фігурних сирів ПАСТА ФІЛАТА забезпечить виробництво конкурентоспроможним продуктом, приносячи підприємству дохід, що стабільно зростає.













Що потрібне для організації виробництва фігурних сирів?


Лише невелика реконструкція сироробного цеху. Основу цієї реконструкції становить придбання технологій та спеціально зконструйованого для них обладнання. При цьому необов'язково купувати всю сирну лінію. Частину наявного обладнання (сироробні ванни, формувальні апарати, візки тощо) можна використовувати. Отже, інвестиція в організацію цього виробництва стає дуже невеликою, а це означає швидке повернення вкладених коштів. Далі справа за фахівцями ЕКО КОМ. Ми не тільки поставимо та грамотно обв'яжемо своє обладнання, але й поділимося всіма секретами та нюансами технології. Ми не тільки надамо допомогу при впровадженні технології, але й постійно співпрацюватимемо з вами щодо вдосконалення продукції. Ми забезпечимо ваше виробництво необхідними заквашувальними культурами та молокозсідальним ферментом, спеціально створеними для цих сирів.



Компанія ЕКО КОМ займає провідну позицію у східній Європі щодо постачання обладнання та технології для виробництва сирів ПАСТА ФІЛАТУ. Глибокі знання традиційних та новітніх технологій при виробництві цієї групи сирів є запорукою постійного вдосконалення, як обладнання, так і технології та заквашувальних культур. Ми можемо запропонувати молочним заводам обладнання та технології для виробництва сирів, що мають як перспективи на ринку, так і більш високу рентабельність та конкурентоспроможність.